Tutti Sweety Brownie és Csokoládés muffin 2in1 alappor 275g
Kategória: | Sütemény-Piskóta |
---|---|
Súly: | 0.275 kg |
Tutti Sweety Brownie és Csokoládés muffin 2in1 alappor 275g
Összetétel: BÚZAliszt, cukor, zsírszegény kakaópor, 8 % csokoládépor (cukor, kakaómassza, zsírszegény kakaópor, természetes vanília aroma), sütőpor [térfogatnövelő szerek (nátrium-karbonátok, difoszfátok), kukoricakeményítő], aromák, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), étkezési só.
Felhasználási javaslat
Az alap por egyaránt elkészíthető Muffinnak vagy Brownie-nak.
MUFFIN HOZZÁVALÓK:
275 g alappor, 1 tojás, 120 ml olaj, 100 ml tej
(A sütemény olaj helyett vajjal is elkészíthető. Ebben az esetben a 120 ml olaj helyett 120 g olvasztott vajat használjon.)
A termékből 1 db (M-es méretű) tojás, 120 ml napraforgóolaj és 100 ml (1,5 %-os zsírtartalmú) tej hozzáadásával 12 db muffin készíthető.
MUFFIN ELKÉSZÍTÉS:
1. A süteményport egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, olajat és a tejet.
2. Konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összesen kb. 2 percig keverjük.
3. A tésztát a muffinpapírral kibélelt formába adagoljuk. Ügyeljünk arra, hogy a mélyedéseket csak a háromnegyedéig töltsük, mert nőni fog sütés során.
4. 180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó és felső sütésen kb. 15-20 percig készre sütjük.
BROWNIE HOZZÁVALÓK:
275 g alappor, 2 tojás, 100 ml olaj, 100 ml tej, 100 g étcsokoládé
(A sütemény olaj helyett vajjal is elkészíthető. Ebben az esetben a 100 ml olaj helyett 100 g olvasztott vajat használjon.)
A termékből 2 db (M-es méretű) tojás, 100 ml napraforgóolaj, 100 ml (1,5 %-os zsírtartalmú) tej és 100 g (50 %-os kakaótartalmú) étcsokoládé hozzáadásával 12 szelet brownie készíthető.
SÜTŐFORMA:
kb. 22x22 cm-es forma (attól függően, hogy milyen magas süteményt szeretnénk).
BROWNIE ELKÉSZÍTÉS:
1. A süteményport egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, olajat, tejet és a kockára vágott étcsokoládét.
2. Habverővel alaposan elkeverjük.
3. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
4. 160 °C-on, alsó és felső sütésen kb. 25-30 percig sütjük. Ne süssük túl: a sütemény akkor jó, ha a közepe még kissé ragacsos.
Átlagos tápérték 100 g termékben (RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal) | |
energia | 1505 kJ / 355 kcal |
---|---|
zsír | 2,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,7 g |
szénhidrát | 75 g |
amelyből cukrok | 45 g |
fehérje | 5,9 g |
só | 1,3 g |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!